Activiteiten

 

DE-KOFFIEPUNTEN.
Voedselbank Westland spaart het hele jaar door DE-punten. In 2015 hebben wij 1.000.000 punten verzameld waarvoor wij 1950 pakken koffie kregen. In 2016 kwamen wij op bijna 1 miljoen punten uit. Ieder jaar staan vanaf september over het Westland verspreid  onze spaardozen. Dit op plekken waar veel publiek langs komt. Het gehele jaar door kunt u ook de punten inleveren bij één van onze vrijwilligers  in de Ontmoetingskerk op donderdagmorgen van 9-12 uur.
Spaar DE-koffiepunten, knip ze uit en als u er redelijk wat heeft weet u waar u ze moet brengen.‘Neem op je gemakkie een lekker bakkie maar spaar de DE-punten voor de voedselbank’. 

INZAMELINGSACTIES.
Door kerken, scholen, het bedrijfsleven en particulieren worden er diverse acties gehouden voor de westlandse voedselbank. Zij zorgen er voor dat wij wekelijks een acceptabel voedselpakket kunnen aanbieden aan onze cliënten. Soms komt er in een korte periode veel voedsel binnen en in andere perioden weinig. Om met regelmaat een voedzaam en goed pakket aan te kunnen  bieden  doen wij aan spreiding d.m.v. opslag van langer bewaarbare producten als er veel binnenkomt om dat aan te wenden voor de schrale maanden ( vooral de zomermaanden). Wij streven dus naar verstrekking van evenwichtige voedselpakketten gedurende het gehele jaar.

VERJAARDAGSDOZEN EN EEN TAART VOOR KINDEREN 4 – 12 JAAR.
De kinderen van de basisschool krijgen op hun verjaardag een verjaardagsdoos. Daarin zitten spelletjes, boekjes, versnaperingen, e.d. en is afgestemd op meisje/ jongen/leeftijd. Stichting Jarige Job in Rotterdam levert deze verjaardagsdozen via het distributiecentrum Haaglanden bij ons af. Wij geven het in de week van de jarige, mét een taart, aan de ouders mee.
Deze taarten worden gratis gebakken door een maasdijkse mevrouw. Met blije gezichten gaan de ouders van de jarige met taart en verjaardagsdoos naar huis op de donderdag wanneer wij het hen meegeven tijdens de uitgifte van voedsel. Het maakt dat het kind zijn/haar verjaardag toch met iets leuks kan vieren want er is geen geld in het gezin om cadeaus te kopen.

DAGJE UIT VOOR KINDEREN.
Elk jaar is er wel een instelling die de voedselbankkinderen een leuke dag bezorgen door met een bus naar een dierentuin, attractiepark, of iets dergelijks te gaan. Zulke uitjes hebben ze vrijwel niet en daar genieten ze volop van.

ST. NICOLAASFEEST.
Al 7 jaar wordt er voor kinderen tot 10 jaar een St. Nicolaasfeest gehouden dat verzorgd wordt door de Lentiz Dalton Mavoschool in Naaldwijk. Met een ‘echte’ sinterklaas en zwarte pieten die zorgen voor versnaperingen en drankjes. Spelletjes worden gedaan en op het eind van de middag neemt sinterklaas plaats op z’n zetel met rondom hem cadeaus die uitgedeeld gaan worden. De Westlandse Sinterklaasbank zorgt elk jaar weer voor deze cadeaus. Sint roept de kinderen naar voren en van de zwarte pieten krijgen ze hun cadeaus. Ouders en kinderen gaan met een glimlach naar huis.

TWEEMAAL PER JAAR SHOPPEN IN KLEDINGZAAK.
Tweemaal per jaar mogen de gezinnen gaan shoppen in de 2de hands kledingzaak ‘Bij2dehandje’ in Honselersdijk. Dat is tijdens de wisseling van het seizoen wanneer de zomer/winterkleding eruit gaat en plaats moet maken voor kleding van het nieuwe seizoen. Dit wordt al vele jaren gedaan door deze kledingzaak en daarvan wordt door de voedselbank gezinnen volop gebruik gemaakt.

Kleding en speelgoed
Voedselbank Westland mag op de donderdagen de hal van de Ontmoetingskerk gebruiken. Deze ruimte is voldoende voor het voedselprogramma waar het primair om gaat.  Niet voor kleding – en speelgoed ; daar is te weinig ruimte voor en geen opslag mogelijk.  Degenen die kleding en speelgoed willen aanbieden kunnen helaas niet bij Voedselbank Westland terecht. In Westland en omgeving zijn andere organisaties actief die wél kleding inzamelen voor goede doelen.